Wij zijn lid van de rasvereniging Australian Kelpie Association.
We fokken dan ook conform het Verenigings Fokreglement. Deze kunt u vinden op de website van de Australian Kelpie Association.
Onze eigen honden zijn dan ook op HD, ED en afwijkingen rug, hart en ogen getest.
De pups worden in huis geboren en groot gebracht. Vanaf de geboorte wennen ze al aan normale huislijke geluiden zoals de stofzuiger, koffiezetapparaat, afwasmachine et cetera.
We krijgen ook altijd veel aanloop zodat ze ook mensen (in alle leeftijden) gewoon zijn.
De pups worden met 6 weken door de dierenarts nagekeken en geënt! (Pups krijgen afweerstoffen tegen ziekten via de moedermelk. Als deze afweerstoffen verdwijnen, moet de pup zelf weerstand opbouwen. Een inenting zorgt voor het aanmaken van afweerstoffen tegen de ziekte waarvoor gevaccineerd wordt.). Als ze later opgehaald worden krijgen ze ook de 9 en 12 weken enting.
Op het moment dat puppies vast voedsel kunnen verdragen, krijgen ze van ons vers vlees. De laatste 1 a 2 weken voordat ze vertrekken krijgen ze ook droogvoer (brok). Dit wordt spelenderwijs gegeven, in bijvoorbeeld een Kong, snuffelmat, voerbal en dergelijke.
Wij hechten er belang aan dat onze honden goed gesocialiseerd worden.
Dat begint al heel vroeg. We hebben goede ervaringen met de Early Neurotical Stimulation. Dit is een methode die door het Amerikaanse leger is ontwikkeld en waar goede resultaten mee zijn behaald.
We passen deze methode al jaren toe.
Zo leren in hun periode hier niet alleen met verschillende prikkels om te gaan maar ook met verschillende mensen (groot/klein, man/vrouw, oud/jong).
We laten ze kennis maken met verschillende ondergronden, nemen ze meermalen mee het bos en het dorp in. Laten ze kennis maken met verschillende hondenrassen. Nemen ze mee naar de markt, naar waterpartijen et cetera.
Wat we ook belangrijk vinden is dat de pups door een osteopaat worden nagekeken. Door de geboorte en het onderlinge spel kan het een en ander vast gaan zitten. Doe je daar niet tijdig iets aan dan kan de pup daar op latere leeftijd last van krijgen.
Jouw pup kan met 8 weken worden opgehaald. Tot die tijd leren de pups, vooral in de laatste weken, veel. Het leren van hondentaal is belangrijk en dat leren ze van hun interactie met hun moeder, nestgenoten en familie. En ook van andere honden waar ze kennis mee maken.
Soms zijn de moeders het tegen die tijd beu hoewel onze ervaring is dat ze dan toch nog regelmatig checken of alles goed is met de pups.