Kelpiebrink NL > Nieuws > Nieuws vervolg

Natuurlijk mag je een voorkeur hebben

26-01-2017

Natuurlijk mag je een voorkeur hebben voor een kleur maar zoals al vaker aangegeven, we zijn geen tapijtenwinkel en we leveren niet uit voorraad.
Het gaat ons primair om de gezondheid van de honden en zelfs dat kunnen we niet garanderen. We proberen met zo veel factoren als mogelijk is, rekening te houden, testen op van alles en nog wat maar laten we wel realistisch blijven. We werken met levend materiaal en dat betekent dat ook wij regelmatig voor verrassingen komen te staan.
Verder vinden we karakter heel erg belangrijk maar datgene wat wij normaal en zelfs soms wenselijk vinden in een hond is niet voor iedereen even gemakkelijk te hanteren. Zoals bij iedere hond moet je je goed realiseren waar je aan begint. Het is ten opzichte van de hond niet eerlijk als je met valse verwachtingen start. Je moet je realiseren dat je tijd (en dan bedoel ik niet 3 keer een kwartiertje) en energie in je hond moet steken. Opvoeding komt niet vanzelf en zal ook zeker niet altijd eenvoudig zijn. Consequent bezig zijn en eerlijkheid ten aanzien van je hond is belangrijk, net zoals doorzettingsvermogen.
We proberen onze pups zoveel als mogelijk te matchen bij een toekomstige eigenaar en uiteraard proberen we rekening te houden met iemand zijn of haar wensen maar als de combinatie naar onze mening geen goede match is, zeggen we dat (uiteraard met redenen omkleed).

Wat we absoluut niet doen is op bestelling fokken. Omdat een of andere kleur toevallig heel erg in is. Of omdat iemand een doorgedraaide racemonster wil hebben vanuit het idee dat hij/zij dan beter in de sport kan  presteren of omdat mensen een heel slanke hoog op de poten staande kelpie van minimaal 50 cm willen of juist andersom ze liever een breed gebouwde kelpie met een volle vacht willen. Et cetera.

We leven in een wegwerpmaatschappij en hoewel we doodgegooid worden met woorden als duurzaamheid blijkt deze duurzaamheid in de praktijk soms nog ver zoek. Soms merken we dat ook als mensen een hond willen aanschaffen. Men wil vaak NU een hond. We leveren echter niet uit voorraad, sterker nog we vinden het prettig om vooraf kennis te maken.
Wij vinden het niet in het belang van de hond dat deze na kortere of langere tijd weggedaan wordt omdat mensen zich plotseling realiseren dat ze er onvoldoende tijd, middelen of zin in hebben.

Als je echt geïnteresseerd bent in een pup van ons dan neem je de moeite om langs te komen (voordat er pups zijn), vragen te stellen en kennis te maken met de honden.

Hoewel wij gek zijn op dit ras en nauwelijks kunnen voorstellen dat mensen dat niet zijn hebben we wel zo iets van:
Bezin eer gij begint!

Je kan contact met ons opnemen via : kelpiebrink@live.nl

Ga terug