Kelpiebrink NL > Nieuws > Nieuws vervolg

Achtereenvolgens Allunga en Gijsje ziek

03-10-2018

Allunga was de laatste weken wat minder goed gaan eten en vervolgens zagen we haar overgeven. In haar braaksel zat bloed. De lokale dierenarts dacht dat dit het gevolg was van een virusje en dat het na een week over zou zijn.
We vonden echter dat het erger werd in plaats van minder en als er bloed overgegeven wordt lijkt het ons nooit goed. Dus na 2 dagen naar de kliniek in Eersel waar ze een echo van de maag maakten. De maagwand was enorm verdikt en Allunga werd opgenomen. In de avond werden we opgebeld dat de medicatie boost die ze gaven niet aansloeg. De volgende dag een biopt gemaakt waarop we haar konden ophalen. Ze bleek meer dan 22 maagzweren te hebben en de dierenartsen hadden dit nog nooit meegemaakt. Ze vermoedden dan ook tumoren. Al met al een trieste dag. Maar omdat we eenmaal een biopt hadden gemaakt toch op de uitslag gewacht hoewel we de hoop eigenlijk al een beetje hadden laten varen.Na een dag of vier knapte ze echter wat op en toen kregen we de uitslag...geen kwaadaardige cellen gevonden en geen bacteriéle infectie! De opluchting was groot. Ondertussen is ze weer redelijk opgeknapt en ziet het er naar uit dat het weer goed komt gelukkig.
De oorzaak van deze maagzweren.. dat blijft een beetje koffie dik kijken maar ze vermoeden dat ze iets giftigs gegeten heeft wat pas in de maag is gaan werken.

Vervolgens liet Gijsje ons deze morgen vreselijk schrikken. Bij het uitlaten leek ze haar evenwicht kwijt te raken en op een gegeven moment liep ze als een dronkeman en was ze niet echt aanspreekbaar meer. Gauw aangelijnd en naar huis gebracht. Onderweg heeft ze nog een paar keer gebraakt . Thuis is ze gaan liggen. Haar ogen schoten heen en weer.
Direct de dierenarts geconsulteerd en men vermoed een lichte broerte. Bij honden op deze leeftijd lijkt dit meer voor te komen.
In de loop van de dag is ze wel weer wat actiever geworden hoewel ze nog wel wat wankel op de benen stond.We hopen dat ze snel opknapt want hoewel we al veel meegemaakt hebben is dit nieuw voor ons.
En ze mag dan ondertussen 11,5 jaar zijn maar we hopen toch echt dat ze nog even bij ons blijft!

Ga terug